Wat is Voetreflexologie?

De voet is de spiegel van de mens. De toestand van de voet geeft aanwijzingen over de toestand van het lichaam.

Alle lichaamsdelen en organen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Bij een bepaalde stoornis in het lichaam wordt de reflexzone op de voet meestal pijnlijk. Deze punten worden in overleg met de cliënt bewerkt en de blokkade in het corresponderende lichaamsdeel kan worden verminderd of definitief opgeheven.

Voetreflextherapie zal via verschillende technieken de corresponderende zones in de voeten bewerken, het zelf helend vermogen van het lichaam stimuleren, en zo alle lichaamsfuncties terug in balans brengen.

 Meestal wordt er behandeld naar aanleiding van een lichamelijke klacht. Maar ook zonder deze klachten kan reflexologie u goed doen. Door regelmatig en preventief een behandeling te ondergaan zal het lichaam in balans blijven en het zelf helend vermogen en de immuniteit van ons lichaam verhogen. Bepaalde klachten kunnen verminderen of geheel verdwijnen.

 Voetreflextherapie is een bewezen manier om bewust en op natuurlijke wijze het lichaam terug in evenwicht te brengen, zowel bij lichamelijke, mentale, als emotionele klachten. Het bezorgt bovendien een diep ontspannend gevoel, de bloeddoorstroming in het lichaam wordt bevorderd, je krijgt meer energie, afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

 

Door een voetreflex behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd waardoor lichaam en geest weer in balans komen.

Effecten van een voetreflexbehandeling

  • Verbetert de doorbloeding
  • Bevordert de afvoer van afvalstoffen
  • Verhoogt de weerstand
  • Loslaten van spanningen
  • Opheffen van blokkades om het natuurlijk evenwicht te herstellen