Omega 3 & Balance test

Essentiële vetzuren

Gezonde voeding en beweging is de basis voor onze gezondheid.

Het liefst kiezen we dan voor onbewerkte en biologische voeding.
Intussen is het door onze leefstijl en de manier waarop veel voeding wordt geproduceerd onmogelijk om voldoende essentiële vetzuren binnen te krijgen. De meest bekende essentiële vetzuren zijn Omega 6 en Omega 3.
Deze vetzuren maakt ons lichaam zelf niet aan en komen dan ook uit voeding. Helaas is ons voedingspatroon in onbalans.
We krijgen veel te veel Omega 6 binnen en te weinig Omega 3.

De balans tussen Omega 6 en Omega 3 hoort 3:1 of lager te zijn.

De balans tussen Omega 3 en 6 

Je vindt Omega 6 vooral in bewerkte producten en wat veel mensen niet weten, is dat bijvoorbeeld zonnebloemolie veel Omega 6 bevat.

Als je op de ingrediëntenlijst kijkt van meerdere producten, zie je heel vaak dat er zonnebloemolie in zit. Omega 3 vind je vooral in vette vis.

De balans tussen Omega 6 en Omega 3 hoort 3:1 of lager te zijn. Onderstaand plaatje laat de realiteit zien.

 

 

Ongezonde Cel

Gezonde Cel

Celmembraan is verhard en slecht doorlaatbaar
Beperkte afvoer van afval en energie
Beperkte toevoer van voedingsstoffen
Celmembraan is zacht en goed doorlaatbaar
Afval wordt goed afgevoerd
Energie komt vrij
Voeding wordt goed opgenomen

Wat is het belang van Omega 3 voor de cellen?

Elke cel heeft een celmembraan en deze hoort semi-permeabel (half doorlaatbaar) te zijn. Als de cel gezond is, heeft hij een semi-permeabele wand waardoor er voeding in de cel kan komen en afvalstoffen en energie eruit kunnen.

Om de celwand zijn werk goed te laten doen is Omega 3 nodig. Omega 3 zorgt voor een zachte en goed doorlaatbare celwand. Zoals eerder aangegeven krijgen we met z’n allen teveel Omega 6 binnen en te weinig Omega 3. Dat betekent dat er ontstekingen in het lichaam gaan ontstaan. Deze ontstekingen geven op termijn allerlei klachten.

(Bron: Laat voeding je geneesmiddel zijn door Dr. Paul Clayton)

Balance Test

Om helder te krijgen hoe het met JOUW gezondheid gesteld is, kun je een bloedtest doen. Deze bloedtest doe je door middel van een vingerprik. De test wordt naar een onafhankelijk laboratorium in Noorwegen gestuurd. De testuitslag is binnen 14 dagen bekend en geeft duidelijkheid over hoe jij ervoor staat. BLOED LIEGT NIET!
Wil jij weten hoe je ervoor staat? Bestel dan hier de test!

Wat zijn de ervaringen van anderen:

Ik heb al twintig jaar de ziekte van Crohn. Daardoor nemen mijn darmen niet genoeg voedingsstoffen op en ben ik al die tijd al te licht. Wat ik ook deed, het lukte maar niet om aan te komen. Ik woog al sinds mijn laatste zwangerschap, zo’n vijf jaar geleden, 49 kilo en at alles wat ik wilde, vaak ook vet en vol koolhydraten. Sinds ik het pakket van Zinzino ben gaan gebruiken, zo’n twee maanden geleden, ben ik ook veel gezonder gaan eten: vooral plantaardig met weinig koolhydraten en vet. Maar ik kom aan! Voor het eerst in twintig jaar ben ik boven de 50-grens gekomen, en weeg ik nu 51 kilo schoon aan de haak. Het lijkt erop dat mijn cellen zich aan het herstellen zijn en daardoor voeding beter kunnen opnemen. Ik ben daar heel dankbaar voor. Ook merk ik kleine dingen, zoals het feit dat mijn haar heel mooi glanst. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik een flinke basis-weerstand heb sinds ik de supplementen neem. Al met al ben ik heel blij dat ik ben begonnen en ben ik heel benieuwd naar mijn tweede bloedtest!

Elda

Iedereen zei altijd tegen me dat psoriasis niet te genezen is. Ikzelf was ervan overtuigd dat dit wel kon, alleen wist ik nog niet hoe. Tot ik van Miranda de tip kreeg om Balance oil i.c.m. een vezelmix te gaan gebruiken. Het is me duidelijk geworden waarom ik niet genas. De cellen namen nauwelijks voedingsstoffen op en de afvalstoffen konden er niet uit. De celmembraan was namelijk te hard. Balance oil bracht hier verandering in.

Gezondheid begint met de darmen, vandaar ook goede combinatie met een vezelmix.

Ruim een half jaar later ben ik nu en ¾ van de psoriasis is verdwenen. Helemaal enthousiast geworden dus! Dankjewel Miranda!

YA

Pak de rest van je leven maar paracetamol zei de dokter tegen me toen ik nauwelijks nog kon lopen van de rugpijn. Gelukkig kreeg ik de raad van Miranda om eens te beginnen met Balance oil. Na een week of 3 was de ergste pijn over en kon ik weer normaal lopen. Tsja, als je tegen de 90 bent loop je nog niet meteen te huppelen en te springen, maar ik ben op goede weg! Ook de vezelmix zorgt voor een betere gezondheid in de darmen en dus ook in de rest van het lichaam. Yes, het gaat steeds beter met me.

Miranda, dankjewel voor je hulp!

CT